Musqueteer

musQueteer logo

IT Projectmanagement

Compacte teams van krachtige experts

Grote IT projecten zijn complex. IT is nu eenmaal verweven in alles wat we doen. Niet altijd hebben organisaties zelf de skills in huis en/of de capaciteit om deze projecten (zonder frustratie in de operatie) uit te voeren. Wij leveren doorgewinterde IT consultants en projectmanagers die teams sturen, stakeholders betrekken en de klus geklaard krijgen zodat jij sneller, leuker en eenvoudiger je doelen behaalt.  

IT projectmanagement met musQueteer

MusQueteers werken autonoom samen in kleine teams. Geen logge, naamloze legers van nieuwbakken deeloplossers, maar overzichtelijke, persoonlijke units van daadkrachtige waarmakers die hoog-over het proces overzien, zonder zicht te verliezen op de details én de belangen van de betrokkenen. Wij zijn er niet om simpelweg een systeem naar binnen te pompen, maar om werkelijk IT te integreren met de business processen, volgens onze Quattro methodiek. Het gevolg is dat technologie écht voor u gaat werken. En alleen dán kun je gebruik maken van het volle potentieel van jouw oplossing. Alleen dán bereik je duurzame en stabiele groei op een manier die past bij de organisatie en jouw visie op de toekomst.

IT Projectmanagement - Data Migration

Projectmanagers die naast IT ook jouw business begrijpen

Je kunt ons inschakelen voor vrijwel alle IT projecten. We hebben een brede ervaring in consultancy, projectmanagement en daarnaast een hooggekwalificeerd team van ontwikkelaars die indien nodig een stuk maatwerk kunnen leveren. Extra ervaring hebben we met de onderstaande soorten projecten.

Datamigratie

Soepel en zonder uitval data verplaatsen naar een nieuwe locatie.

Datamigratie is het proces van het verplaatsen van data van een locatie naar de andere. Klinkt eenvoudig genoeg, maar toch lezen we jaarlijks horrorverhalen waar het gigantisch misging. Zeker nu veel data wordt verplaatst naar de Cloud, is een professionele datamigratie belangrijker dan ooit. Datamigratie loopt doorgaans volgens het ETL proces (Extract/Transform/Load). Wij zorgen voor een gedegen Datamigratie Strategie, waarin allerlei factoren mee worden genomen; zoals een data-audit, opschoning van data, data-onderhoud, databeveiliging en governance. Daarbij zorgen we dat alle stakeholders worden meegenomen in de communicatie. Wij nemen volledige verantwoordelijkheid voor een soepele Data Migratie en zorgen dat je zo min mogelijk hinder of vertraging oploopt.

Release Management

Snel en geruisloos werken met de nieuwste hard- en software.

Waar nieuwe hardware, software, updates of upgrades worden geïmplementeerd, wordt gewerkt met Release Management. Hierbij zorgen wij dat voor iedereen in een organisatie duidelijk is wat er gaat gebeuren en wat de impact voor hen is. Onze Release Managers zijn daarom in staat om ieders belangen te doorgronden en de prioriteiten van de organisatie te kennen (en de omstandigheden die deze prioriteiten kunnen verleggen). Naast een veelomvattende IT kennis, hebben onze experts daarom een goede kennis van business processen. Wij zorgen ervoor dat nieuwe releases fluisterstil worden uitgerold, zonder (of met minimale) stilstand van het operationele proces. Hierbij houden we rekening met de primaire waardestromen in de organisatie, evenals de stabiliteit van de software. Je gebruikers profiteren snel en zonder hoofdpijn van de mogelijkheden die de nieuwe software te bieden heeft.

Change Management

Zonder hinder verbeteringen aanbrengen in een live omgeving.

Waar onze Release Managers zorgen voor het vatten van verschillende veranderingen in één Release, zorgen we als Change Managers dat verbeteringen aan een live systeem gemaakt kunnen worden, zonder dat dit de IT services verstoort. Wij beoordelen, autoriseren en plannen de veranderingen en zorgen dat het Release team de nieuwe services kan bouwen, testen en uitrollen. Change Management en Release Management lijken misschien op elkaar en je zou kunnen beargumenteren dat 1 persoon beide rollen kan vervullen, maar wij adviseren om hier twee aparte experts voor in te schakelen. Zo houd je de demarcatie scherp en dit komt ten goede van de kwaliteit van de IT Services.

(Agile) Implementation Management

Prettig werken aan een optimaal resultaat op basis van data.

Wanneer je een goed zakelijk idee hebt waarmee je vooruit wilt, zou je traditioneel een plan van a t/m z kunnen maken. Van visie naar analyse en ontwerp, naar productie, testen, maken en verkopen. Maar vaak zijn er omstandigheden die tijdens het proces om een verandering of koerswijziging vragen. Bij Agile Implementation Management is het vaak niet nodig dat een fase van een ontwikkeling is afgerond voordat begonnen kan worden aan een volgende fase. Zo kun je bijvoorbeeld met de Agile methodiek beginnen te testen met een MVP (Minimal Viable Product) en de resultaten daaruit gebruiken om het product tussentijds te verbeteren, voordat je begint met de grote productie. Zo leer je uit ervaring en staat verbeteringen toe, terwijl je toewerkt naar je visie. Tussentijdse resultaten kunnen operationeel blijven, tot een volgende Release uitkomt. Voor Agile IT implementaties leveren wij de developers, product manager en de scrum master. We communiceren efficiënt met alle stakeholders en staan voor een optimaal functionerend resultaat dat past bij de visie.

Maatwerk software development

Daar waar nodig kan ons team van ontwikkelaars net dat stukje maatwerk leveren om uw gebruikerservaring en de resultaten te optimaliseren. De tools die we hiervoor gebruiken, stellen ons in staat om supersnel solide apps te ontwikkelen.

80x100px-Ruby_on_Rails_logo

Ruby on Rails development

Ruby on Rails (Rails) is een open-source web application framework, geschreven in de Ruby programmeertaal. Deze wordt gebruikt door grote namen, zoals GitHub, Airbnb, Shopify, Zendesk en meer. Rails-based webapps zijn robuust, dynamisch en belangrijker nog – sneller te bouwen. Daarom is Ruby on Rails ook vaak de eerste keus voor start-ups. De ontwikkeltijd wordt vaak teruggebracht met maar liefst 25-40%. Dankzij de ingebouwde modules (gems), snel gerealiseerde development en eenvoudige syntax ontwikkelen wij met Ruby on Rails bliksemsnel apps.

Als een organisatie een digitale oplossing of software applicatie zoekt, maar geen idee heeft welke technologie gebruikt moet worden, adviseren wij Ruby on Rails als eerste keuze. Als de vereisten eenvoudig, schaalbaar en snel zijn, past Ruby on Rails hier perfect bij.

Daarnaast is Ruby on Rails zeer secure. Onze wereld wordt steeds digitaler en vrijwel alle data is bereikbaar via het internet. Daarom is Ruby erop gericht om de webapps secure te maken en cyber aanvallen te vermijden. Zowel aan serverzijde als aan clientzijde.

Heroku Cloud integration

Heroku is een Cloud platform, waarop apps gebouwd kunnen worden (bijvoorbeeld met de Ruby programmeertaal). Ontwikkelen op Heroku is eenvoudig gemaakt en deployment is supersnel. De eenvoud en ready-to-go opzet maakt Heroku zeer geschikt voor Start-ups/Scale-ups. Maar ook grote organisaties zoals Toyota en Citrix maken gebruik van Heroku. Heroku heeft in verhouding weinig rekenkracht nodig.

Ook is het mogelijk om te bouwen op het AWS (Amazon Web Services) platform, maar dit vraagt wat van de skills van het team dat ermee gaat werken. Zo is bij gebruik van AWS een dedicated DevOps engineer nodig, maar bij Heroku helemaal niet. AWS is daarom voor kleinere bedrijven vaak te complex of arbeidsintensief. AWS wordt gebruikt door middelgrote en grote organisaties, zoals BMW Group en Airbnb.

Zowel Heroku als AWS zijn prima platformen om op te ontwikkelen, maar je moet goed begrijpen wat voor functionaliteit jouw organisatie nodig heeft en hoeveel geld je ervoor over hebt. Ook moet je goed weten welke skills (vooral DevOps) er binnen het team beschikbaar zijn als je begint aan AWS. Het juiste platform voor jou is het platform dat je helpt je business doelen te bereiken en je ontwikkelaars productief te houden. Wij adviseren hier graag in. Neem gerust contact op.

Nieuwsgierig? Wij luisteren graag naar jouw uitdaging

Heb je extra capaciteit en/of expertise nodig voor een IT project? Wij luisteren graag naar jouw behoefte en vertellen je graag hoe wij jouw probleem zouden aanpakken. Verplicht je tot niets en je leert gegarandeerd wat!

Waar wacht je nog op? 😀