Musqueteer

musQueteer logo

Salesforce Marketing Cloud

Alle marketingtools op één platform

Gebruik elk klantcontact om de relatie met je klanten te versterken met gepersonaliseerde en cross-channel customer journeys via e-mail, mobiel, social media en andere kanalen.

Salesforce Marketing cloud icon

Wat is Salesforce Marketing Cloud?

Salesforce Marketing Cloud is een geavanceerd cloudgebaseerd marketingplatform dat bedrijven helpt bij het automatiseren van diverse marketingactiviteiten. Het biedt een scala aan tools die jouw team ondersteunen bij het segmenteren van je publiek, het creëren en meten van effectieve campagnes, en het leveren van aanbevelingen voor gepersonaliseerde content om de customer journey te optimaliseren.

Met Salesforce Marketing Cloud kun je de juiste boodschap op het juiste moment aan de juiste doelgroep overbrengen, via hun favoriete kanalen. Of het nu gaat om e-mail, social media, mobiele apparaten of advertenties, dit platform stelt je in staat om de interactie met je klanten te verbeteren en zo waardevolle relaties op te bouwen. Als onderdeel van het Salesforce-ecosysteem biedt Marketing Cloud een naadloze integratie met andere Salesforce-producten en een schat aan mogelijkheden voor geavanceerde marketing automation.

Heb je een vraag?

Onze collega’s staan voor je klaar en helpen je graag verder.

Wat biedt Salesforce Marketing Cloud jouw bedrijf?

Met Salesforce Marketing Cloud heb je een marketing automation tool in handen om je dienst of product écht op de kaart te zetten. Hier zijn enkele functies die hieraan bijdragen:

Maak het persoonlijk

Dit platform maakt je werk als marketeer een stuk gemakkelijker door krachtige tools te bieden voor het verzamelen, organiseren en analyseren van klantgegevens. Door een dieper inzicht te krijgen in klantgedrag en voorkeuren, ben je in staat om succesvolle gepersonaliseerde marketingcampagnes op te zetten. Met de verzamelde data kun je elk contactmoment met je klanten personaliseren en zo een langdurige klantrelatie op te bouwen.

Altijd de juiste timing

Met Salesforce Marketing Cloud's Journey Builder creëer je geautomatiseerde klantreizen over diverse touchpoints. Dit stelt je in staat om een consistente en gepersonaliseerde ervaring te bieden gedurende de hele customer journey, vanaf de eerste interactie tot aan de aankoop en uiteindelijk de opbouw van klantloyaliteit en ambassadeurschap! Jouw gepersonaliseerde bericht komt zo altijd op het juiste moment op de juiste plek.

Dynamische, superrelevante e-mails

Met Salesforce Marketing Cloud's Email Studio kun je eenvoudig gepersonaliseerde e-mailcampagnes creëren en versturen die perfect aansluiten op de individuele behoeften en voorkeuren van jouw klanten en prospects. Begin met het segmenteren van je doelgroep op basis van demografische gegevens, aankoopgeschiedenis en gedragskenmerken. Voeg vervolgens dynamische inhoud toe, zoals productaanbevelingen (gebaseerd op eerdere aankopen). Volg de prestaties van je e-mailcampagnes en krijg inzicht in zaken als open rates, click-through rates en conversies.

Mobile marketing; maar dan makkelijk

Met Salesforce Marketing Cloud's Mobile Studio ben je in staat om moeiteloos mobiele marketingcampagnes te creëren en te beheren. Dit omvat het verzenden van SMS- en MMS-berichten, pushmeldingen en het uitvoeren van marketingcampagnes voor mobiele apps. Je kunt gerichte boodschappen versturen naar jouw doelgroep, rekening houdend met hun voorkeuren en gedrag op mobiele apparaten. Door het gebruik van Mobile Studio kun je jouw klanten effectief betrekken op het apparaat van hun keuze.

Meer impact met slimme advertentiestrategieën

Met Marketing Cloud Advertising integreer je naadloos met diverse advertentieplatforms en creëer je digitale advertentiecampagnes over verschillende kanalen. Of het nu gaat om sociale media, zoekmachines of display-advertenties, dit platform biedt krachtige tools om de doelgroep effectief te bereiken en de prestaties van de campagnes te maximaliseren. Met geavanceerde targetingopties en real-time inzichten kunnen bedrijven hun advertentiestrategieën voortdurend aanpassen en verbeteren om maximale impact te garanderen.

Vergroot de successen van je salesteam

Til je B2B-marketing naar een hoger niveau met het Account Engagement platform om diepgaande inzichten te verkrijgen in de betrokkenheid van je klanten. Dit platform biedt tools om interacties te volgen en te analyseren op accountniveau, waardoor je een holistisch beeld krijgt van de klantbetrokkenheid. Ondersteun het salesproces door meer leads te genereren, leads eenvoudig te kwalificeren, verbeter de customer journey en ontwikkel campagnes door gepersonaliseerde aanbiedingen op het juiste moment te leveren. Bereken eenvoudig je marketing-ROI en maximaliseer de waarde van elke klantrelatie. Zo is elke geïnvesteerde marketing-euro verantwoord.

Salesforce Marketing Cloud: voor een ultieme merkbeleving

Met Salesforce Marketing Cloud wordt de merkbeleving van jouw bedrijf naar nieuwe hoogten getild. Of je nu begint met marketingautomatisering of al een gevestigde speler bent, Salesforce Marketing Cloud past zich moeiteloos aan en groeit met je mee.

Maar dat is nog niet alles… Salesforce Marketing Cloud integreert naadloos met Sales en Service Cloud, waardoor je niet alleen je marketingefficiëntie verbetert, maar ook je complete bedrijfsgroei verbetert. Door deze integratie kun je een consistente en gepersonaliseerde ervaring bieden aan je klanten, vanaf het allereerste contact tot aan de after-sales ondersteuning.

Kortom, met Salesforce Marketing Cloud ben je niet alleen verzekerd van een krachtig marketingplatform, maar ook van een complete oplossing die de groei van je bedrijf stimuleert. Met Salesforce Cloud CRM zijn de mogelijkheden eindeloos. Dankzij zijn modulaire structuur breid je het systeem eenvoudig uit op basis van de specifieke behoeften van jouw bedrijf. Hoe meer apps je toevoegt, hoe meer het je oplevert. Neem vandaag nog contact op! We geven graag een demo, zodat je met eigen ogen kunt zien hoe goed Salesforce werkt.

Hoe kan musQueteer jou hierin helpen?

Wij zetten onze Salesforce expertise en ervaring op het gebied van bedrijfsprocessen in en we maken inzichtelijk wat de mogelijkheden zijn om jouw uitdagingen effectief en efficiënt aan te pakken. Hierbij gebruiken we standaard elementen waar het kan en maken we componenten (bijvoorbeeld software, processen, documenten) op maat waar het moet. Daarbij houden we natuurlijk rekening met onvoorziene situaties. Afhankelijk van wat het beste bij jouw wensen aansluit, kan musQueteer het werk bij jou op locatie uitvoeren of remote, voor een kosten-efficiënte implementatie. Wij stellen alles in het werk om te zorgen dat jouw processen naadloos blijven draaien, terwijl we op de achtergrond samenwerken aan de groei die jij beoogt.

Arnd Jan Prause

Vraag het onze specialisten

Wil je meer weten over Salesforce Commerce Cloud voor jouw organisatie? Neem dan gerust contact op met Arnd Jan Prause, Founder en Consultant bij musQueteer.

Meer weten over Salesforce voor jouw organisatie?

Plan vrijblijvend een demonstratie!

Meer weten over IT Projectmanagement?

Lees dan hier verder: