Musqueteer

musQueteer logo

Startups en Scaleups

Wij zijn je partner om sneller, leuker en beter te groeien

Ben je een snelgroeiende ondernemer en op zoek naar een management systeem dat past bij de behoeften van jouw startup? Op deze pagina laten we je zien waarom Salesforce CRM het perfecte systeem is voor startende (en snel groeiende) ondernemingen en hoe je het kunt gebruiken om jouw bedrijf te laten groeien. Ook zijn we er voor je als je startup sneller groeit dan je bij kunt houden. Zo bieden we diensten voor Datamigratie, Release Management, Change Management en (Agile) Implementation Management. Hiermee zorgen we dat jouw groei altijd zo soepel mogelijk loopt.

Onze consultants verzorgen de implementatie van een CRM zoals Salesforce van begin tot eind. Hierdoor worden lopende processen zo min mogelijk onderbroken en krijgt jouw CRM ervaring een vliegende start! Wij zorgen ervoor dat al jouw kostbare data al in Salesforce wordt geladen en dat het nieuwe systeem geleidelijk wordt uitgerold. Een nieuw systeem is immers altijd even wennen en omdat verandering nogal eens leidt tot wrijving, begeleiden wij betrokkenen bij het omgaan met de veranderde werkprocessen.

Wij werken Agile en dat betekent dat wij altijd aandacht hebben voor behendigheid en flexibiliteit in een project. Omstandigheden kunnen namelijk snel veranderen en wij spelen hier slim op in. Samen met onze teams en de opdrachtgever werken we aan een gezamenlijk doel. We beleggen verantwoordelijkheden en zien erop toe dat die verantwoordelijkheid kan worden genomen. Door de duidelijke kadering, in combinatie met wendbaarheid, minimaliseren we verspilling. Klinkt stoer, maar belangrijker nog is dat hierdoor iedereen lekkerder werkt!

Waarom is Salesforce perfect voor startups en scaleups?

CRM in de Cloud

Een van de grootste voordelen van Salesforce voor Startups is dat het een cloudgebaseerd CRM-systeem is. Dit betekent dat je overal en altijd toegang hebt tot je klantgegevens en analyses, zolang je maar een internetverbinding hebt. Dit is vooral handig voor ondernemers of verkoopteams die veel onderweg zijn en niet de hele dag aan hun bureau zitten.

Alles in één oplossing

Salesforce biedt startups een alles-in-één-oplossing voor klantrelatiebeheer. Dit betekent dat je al je klantgegevens op één plek kunt opslaan en analyseren, wat je een volledig 360˚ beeld van je klanten geeft. Je kunt met ze communiceren via meerdere kanalen, zoals e-mail, social media en mobiele apps. Dit alles bespaart je tijd en verhoogt de efficiëntie.

Automatisering

Startups profiteren van Salesforce vanwege de geautomatiseerde oplossingen voor je verkoop- en marketingprocessen. Door deze processen te automatiseren, bespaar je tijd en verhoog je de efficiëntie. Je kunt bijvoorbeeld automatisch e-mails sturen naar potentiële klanten, leads kwalificeren en de verkooppijplijn stroomlijnen. Dat geeft jou meer tijd om je te focussen op de groei van je bedrijf.

Real-time inzicht

Met Salesforce heb je als startup real-time inzicht in je klantgegevens en analyses. Dit betekent dat je snel kunt reageren op veranderingen in je bedrijf en de markt. Bovendien helpen deze inzichten je betere beslissingen te nemen en je bedrijf sneller te laten groeien.

Heb je een vraag?

Onze collega’s staan voor je klaar en helpen je graag verder.

Salesforce is meer dan software

AppExchange

AppExchange is een online marktplaats waar startups apps kunnen vinden en downloaden die zijn ontworpen om te werken met het Salesforce-platform. Deze apps kunnen jou als startup of scaleup helpen bij jouw verkoop-, marketing- en servicetaken en je de tools bieden die je nodig hebt om op te schalen. Hier vind je gespecialiseerde consultants die kunnen helpen om implementatie en uitbreiding zo soepel en plezierig te maken. Ook vind je hier kant-en-klare Salesforce (deel-)implementaties van Salesforce gebruikers die eerder voor eenzelfde probleem hebben gestaan en dit hebben weten op te lossen in Salesforce. Hierdoor hoef je het wiel niet steeds opnieuw uit te vinden.

Trailhead

Trailhead is een gratis online leerplatform dat startups (en andere gebruikers) helpt om de vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om Salesforce te gebruiken en er het meeste uit te halen. Startups kunnen gratis training volgen en hun vaardigheden op het gebied van verkoop, marketing en service verbeteren. Ook als je nog geen klant bent kun je hier gratis gebruik van maken. Dit is een goede manier om kennis te maken met Salesforce en alvast een kijkje te nemen hoe het werkt.

Ervaren support voor soepele processen

Als startup of scaleup heb je zoveel mogelijk capaciteit nodig op je kernprocessen. Die moeten soepel lopen en continu verbeterd worden om de groei te realiseren. Dat betekent dus dat er in de randprocessen, zoals sales, marketing, administratie, etc maar minimaal (liefst geen) verstoring mag plaatsvinden. Klinkt misschien wat utopisch, want elk systeem heeft wel eens last van de hik. Maar waar het dan om gaat, is dat er een kundig en klantgerichte support afdeling klaarzit om alles zo snel mogelijk weer draaiend te krijgen. Ons musQueteer support team levert precies dat; we doen alles om je lekker te kunnen laten werken en verstoringen te voorkomen.

Standaard waar het kan

maatwerk waar het moet

Van zichzelf heeft Salesforce al een scala aan mogelijkheden. Voeg hieraan de mogelijkheden toe van AppExchange (zie hierboven) en je hebt direct een heel complete oplossing in handen. Maar het kan natuurlijk voorkomen dat een koppeling gemaakt moet worden om Salesforce nog beter aan de processen in je bedrijf te linken. Of je hebt een stuk software nodig dat nog niet bestaat om jouw processen te optimaliseren. Hiervoor ontwikkelen de musQueteer developers met Ruby on Rails en op het Heroku Cloud platform.

Als een startup een digitale oplossing of software applicatie zoekt, maar geen idee heeft welke technologie gebruikt moet worden, adviseren wij Ruby on Rails als eerste keuze. Als de vereisten eenvoudig, schaalbaar en snel zijn, past Ruby on Rails hier perfect bij. Daarnaast is Ruby on Rails zeer secure. Onze wereld wordt steeds digitaler en vrijwel alle data is bereikbaar via het internet. Daarom is Ruby erop gericht om webapps secure te maken en cyber aanvallen te vermijden. Zowel aan serverzijde als aan clientzijde.

Op Cloud platform Heroku bouwen wij elke gewenste webapp (bijvoorbeeld met de Ruby programmeertaal). Ontwikkelen op Heroku is eenvoudig gemaakt en deployment is supersnel. De eenvoud en ready-to-go opzet maakt Heroku zeer geschikt voor Startups/Scaleups. Maar ook grote organisaties zoals Toyota en Citrix maken gebruik van Heroku. Heroku heeft in verhouding weinig rekenkracht nodig.

Meer weten over Salesforce?

Bekijk onze Salesforce pagina om te zien welke modules je helpen om sneller, beter en leuker te groeien!

Meer weten over IT Projectmanagement?

Lees dan verder op onze IT Projectmanagement-pagina over hoe wij jouw groei faciliteren.