Musqueteer

musQueteer logo

Podcast: Kunstmatige Intelligentie

Reinier van Leuken, Salesforce. Podcast Kunstmatige Intelligentie

Deel dit bericht

AI is een techniek die niet meer uit ons technologisch landschap is weg te denken.

In de podcast-serie ‘Aanjagers’ van Salesforce is er een aflevering gemaakt met Reinier van Leuken in de hoofdrol. Reinier is gepromoveerd in kunstmatige intelligentie en zet zijn kennis als Product Management Director bij Salesforce in om klantervaringen te verbeteren door voorspellende modellen op bedrijfsschaal in te zetten.

Reinier is een aanjager op het gebied van AI. Eind jaren ’90 begon hij met de studie Informatica en Kunstmatige Intelligentie. Zijn nieuwsgierigheid in dit vakgebied leidde uiteindelijk tot een doctoraat. Met deze op zak, stapte hij uit de onderzoekswereld en zette hij zijn kennis in voor praktische toepassingen. Hij brengt AI toepassingen aan op bedrijfsschaal en is een boardroom-niveau adviseur voor de belangrijkste strategische accounts van Salesforce wereldwijd, voor alle zaken op het gebied van AI.

Patrick Willer heeft een goed gesprek met Reinier over de wereld van kunstmatige intelligentie. In deze aflevering leren we hoe we deze niet-biologische intelligentie beter kunnen begrijpen en wat het voor ons kan betekenen.

Ook interessant voor u?