Opschalen in de voedselindustrie

Een klant van musQueteer is werkzaam in de voedselindustrie. Samen met haar partners wil zij een bijdrage wil leveren in de wereldvoedselvoorziening en de consumptie van gezonde voeding stimuleren. Het bedrijf heeft meerdere jaren groei meegemaakt en zou nu verder willen doorgroeien. Dit wordt echter wordt belemmerd in de huidige vorm van werken. Het is noodzakelijk dat de klant een verandering ondergaat om flexibeler te worden, maar ook om de toekomstige groeispurten beheersbaar te krijgen.

Onderdeel van deze verandering is de implementatie van een nieuw Enterprise Resource Planning (ERP) platform. Het doel hiervan is om met name de operatie te verbeteren. De nadruk ligt hierbij op de optimalisatie van de Supply Chain processen, waardoor deze efficiënter, voorspelbaarder en flexibeler worden met verbeterde marges.

MusQueteer helpt haar klant hiermee; Consultants van musQueteer zijn betrokken bij de transitie van de oude applicaties naar het nieuwe ERP, met name op het gebied van Data Migratie en Master Data Management. Onze ervaren consultants gebruiken hun kennis en kunde om deze uitdaging aan te gaan, en hanteren daarbij de musQueteer QuattrO aanpak:

Onthullen: 
Het applicatie landschap en de bijbehorende processen zijn erg complex. Wij helpen deze complexiteit te doorgronden door de juiste vragen te stellen, goed te luisteren en te observeren. In deze fase brengen wij de verbanden en afhankelijkheden in kaart. Wij stellen hierbij vast wat de klant wil, maar zeker ook wat zij níet wil. 

Ontwerpen: 
Wij denken de werkwijze uit, rekening houdend met de achterliggende processen. Vervolgens stellen we de randvoorwaarden op en stemmen deze af met de klant. Met deze informatie maken we een eerste ontwerp en daaropvolgend, indien van toepassing, een prototype van de beoogde oplossing. 

Oplossen:
MusQueteer werkt aan het creëren van de oplossing maar zorgt ook dat het project in samenwerking met de eventuele andere partijen in goede banen wordt geleid. Dit doen wij het liefst agile, in samenwerking met de klant. Afstemming vindt plaats via korte lijntjes en we sturen elkaar snel bij om tot de beste oplossing te komen.

Opschalen:
De eerste grote release is geweest. Hiermee is het fundament gelegd om de groei, het verdere opschalen mogelijk te maken. MusQueteer helpt om de volgende mijlpalen van het programma te behalen. 


Heeft dit jouw interesse gewekt en wil je meer weten van onze aanpak? Dan kun je hier contact met ons opnemen voor een vrijblijvende afspraak.
Share on

Opgericht in 2007 met kantoor in Utrecht. Wij maken IT en Salesforce toegankelijker voor start-ups en scale-ups.

Contact

Tel: +31 (0)30-3075724

Email ons: info@musqueteer.nl

Adres

Nijverheidsweg 16a, 3534 AM Utrecht, Nederland